Ιστορία


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ξεκινώντας από πρωτοβουλία νέων και με αφορμή την επερχόμενη εγκατάσταση λατομείου κοντά στη θέση Σπιθάρι, οι κάτοικοι αντέδρασαν και ιδρύθηκε ο Σύλλογος Νέων το Φεβρουάριο του 2008. Από το 2008 μέχρι σήμερα ο Σύλλογος πέρασε από πολλά στάδια. Ανάπτυξη, ενδυνάμωση, αμφισβήτηση, ανασύσταση, καθιέρωση. Προφανώς, η οικονομική κρίση δε θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη μια τέτοια προσπάθεια. Με τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2017 ο Σύλλογος αναγεννήθηκε και νέο πενταμελές προχώρησε ξανά σε διοργάνωση σημαντικών και πρωτότυπων εκδηλώσεων.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Εβδομάδα εκδηλώσεων μνήμης για την 25η Ιουλίου, ημέρες εθελοντικής αιμοδοσίας, συγκέντρωση τροφίμων και ρούχων για κοινοφελή ιδρύματα, ημέρες Πρωτομαγιάς, ημέρες καθαριότητας, δεντροφύτευση αλλά και πολιτιστικές εκδηλώσεις προς τιμή των ναυτικών είναι μόνο κάποιες από τις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Σύλλογος από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ
Κάθε ενέργεια του συλλόγου, βασίζεται στον εθελοντισμό. Η στήριξη της Δημοτικής Αρχής και η ανιδιοτελής προσφορά των χωριανών συμβάλλουν στην ανάπτυξη του πνεύματος συνεργασίας και αλληλεγγύης.

Η ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ
Οι 152 συγχωριανοί μας έχουν χαράξει βαθιά την καρδιά και τη σκέψη μας. O Σύλλογος αγωνίζεται, έτσι ώστε να μην αφεθεί η μνήμη τους και καλεί την κάθε δυνατή βοήθεια σε αυτήν προσπάθεια.
Ο Σύλλογος Νέων είναι εδώ και θα είναι πάντα στο πλευρό των χωριανών και όχι μόνο, γιατί η πραγματική του δύναμή πηγάζει μέσα από τη δική σας συμμετοχή, ίσως επειδή το σωματείο αυτό γεννήθηκε μέσα από την ανάγκη να κάνουμε κάτι όλοι μαζί και πέρα από κάθε μικρότητα και κάθε σκοπιμότητα που μας γυρίζει πίσω.
Πολλά χρόνια συμπληρώθηκαν από την κίνηση αυτή από την οποία βέβαια δεν έλειψαν και οι κακές στιγμές. Ο Σύλλογος όμως μαθαίνει ότι πρέπει να είναι πάντα ανοικτός στις καλοπροαίρετες προτάσεις και στην εποικοδομητική κριτική των φίλων και των μελών του.
Σε καιρούς μεγάλης οικονομικής κρίσης, αυτό που έχουμε είναι ο ένας τον άλλο και για αυτό το λόγο, ο Σύλλογος τιμά πρόσωπα που η προσφορά και η υποστήριξή τους ήταν ένα φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση.
Μέσα από τέτοια παραδείγματα και μέσα από τον εθελοντισμό μαθαίνουμε να προσφέρουμε με ανιδιοτέλεια σε αυτούς που το έχουν πιο πολύ ανάγκη. Ο Σύλλογος το έκανε στο παρελθόν και συνεχίζει να το κάνει κάθε φορά που η στιγμή τον καλεί.
Ταυτόχρονα όμως, και ο πολιτισμός έχει μεγάλη βαρύτητα στο έργο που προσπαθεί να αναδείξει ο Σύλλογος Νέων στο μαρτυρικό μας χωριό. Ο πολιτισμός, που τους βοηθάει να μεταδώσουν μηνύματα ανθρωπιάς, είναι για αυτά τα παιδιά η ευκαιρία να προβάλλουν τον δικό τους τρόπο σκέψης και δράσης μέσα από το ταλέντο τους.

Το Δεκέμβριο του 1998, η Μουσιωτίτσα χαρακτηρίστηκε ως μαρτυρικό χωριό.

Comments are closed.